Naar aanleiding van de "dag van de diëtist" op 19 september ging Account Manager Natacha Monballiu langs bij Sandra Vanoverbeke, een diëtiste bij het Wit-Gele kruis. Ze stelde er enkele vragen over het gebruik van het elektronisch patiëntendossier CGM Oxygen.
Sandra maakte de overstap naar CGM Oxygen een anderhalf jaar geleden. Toen werkte ze vooral op papier en merkte ze al snel dat het EPD de toekomst is.
Wat was de voornaamste reden voor je overstap naar CGM Oxygen?
Ik werkte voordien op papier, dus ik had overal mappen mee. Als ik naar verschillende plaatsen ging, zorgde dat voor veel heen-en-weer gesleep. Door digitaal te werken valt dit volledig weg. Daarnaast werkte ik wel al via eHealth voor de verslagen, maar dan via een apart programma. Het is fijn dat ik dit allemaal in één programma kan beheren. Het is ook een meerwaarde dat CGM Oxygen voldoet aan de nodige GDPR-vereisten.
Hoe ervaar je het programma tot nu toe?
Ik heb vorig jaar in maart de tijd genomen om alles te digitaliseren. In het begin was het natuurlijk een beetje moeilijk omdat je opstart in een lockdownperiode. Maar ondanks de lockdown kon ik wel terecht bij CGM Oxygen voor de nodige steun. Ondertussen werk ik al meer dan anderhalf jaar met het programma en kan ik op een efficiënte manier patiëntendossiers, verslagen van consultaties, andere bevindingen en notities raadplegen.
Welke onderdelen van CGM Oxygen zou je niet kunnen missen?
Het klinisch dossier, waaronder bilan smart, de voedingsanamnese, de evolutie en behandeling want dat zijn de dingen die ik het meeste gebruik. Ook het tabblad document waarbij je met de EPD-lijst eigen documenten kunt inladen waardoor je je eigen dossier meer naar je hand kunt zetten is een waardevolle toevoeging. Ook de behandelingsfiche is heel overzichtelijk omdat je telkens kunt zien over welke patiënt het gaat, en dus ook waarom die doorgestuurd is. Daarnaast is de mogelijkheid om de evolutie van je patiënt te zien ook echt een goede functie. Door de grafiek kan je perfect de evolutie bekijken.
Maak je veel gebruik van de testen die in de behandelingsfiche zitten?
Ja, want bij de evolutie heb je ook de bloeddruk staan. Daarnaast gebruik ik ook het bristol stool form. De lichaamsanalyse zou je er ook in kunnen steken. De MNA en de MUSK zijn ook beschikbaar, dus het is heel handig dat deze testen zo uitgebreid geïntegreerd zijn in CGM Oxygen.
Weet je dat wij ook beschikken over professionele services die vooral bestaan uit opleidingen op maat?
In het verleden heb ik een opleiding gevolgd op maat. Ik kan zeker aanraden om, als startend gebruiker, je door het programma te laten leiden en om je te laten adviseren in de werkwijze.
Tips & Tricks: Wist je dat als je op huisbezoek gaat, je een Google Maps knop hebt in de patiëntenfiche?
Nee, dat wist ik niet. Ik had die knop wel al zien staan, maar ik wist niet die aanklikbaar is om dan zo je route te zien te krijgen.